טראפלס שוקולד וארל גריי עם פקאנים

מה לא נאמר עוד על טראפלס שוקולד?
קינוח משגע עם מראה יפהיפה, טעם עשיר ומפנק, והכי חשוב- במינימום מאמץ!
אז כדי שהטראפלס שלכם לא יהיו כמו של כולם,

סידרנו לכם מתכון עם המרכיב הסודי שלנו- תה ארל גריי עשיר וארומתי.

הטעם ההדרי של תמצית הברגמוט משתלב מדהים עם שוקולד ומקפיץ את טעם של הטראפלס לגבהים חדשים!

 

 

טראפלס שוקולד וארל גריי עם פקאנים

 

מצרכים (20-30 טראפלס תלוי בגודל):
300 גרם שוקולד מריר (מומלץ 60% מוצקי קקאו ומעלה)
150 מ"ל שמנת מתוקה 38% (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)
2 שקיקי תה "ארל גריי" של ויסוצקי
150 גרם פקאנים מסוכרים או טבעיים
קקאו לעיטוף הטראפלס

 

אופן הכנה:
– קוצצים גס את הפקאנים המסוכרים (בערך לרבעים)
– אם משתמשים בפקאנים טבעיים יש לקלות אותם קודם עד להזהבה
– שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
– שופכים אל תוך קלחת את השמנת ואת שקיק התה ומביאים לסף רתיחה.
– מוציאים את שקיק התה ומוזגים את השמנת הרותחת לקערה עם השוקולד.
– ממתינים 5 דקות ואז מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד מבריק.
– מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.
– מעבירים את הגנאש עם הפקאנים לתבנית מרובעת 20 על 20 שבתחתיתה נייר אפייה.
– מעבירים למקרר למשך הלילה.
– כשהגאנש יציב מאוד מחלצים אותו מהתבנית, חותכים לקוביות ומגלגלים בתוך קערה עם קקאו. אפשר לעשות את זה עם מסננת ואז בכלל לא מתלכלכים.

 

 

הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר עם אחוזי קקאו נמוכים יותר ואז הטראפלס יצאו קצת יותר מתוקים.
– לפני שאתם מקררים את הטראפלס תטעמו ואם חסרה לכם מתיקות (במידה והשתמשתם בשוקולד עם אחוזי

קקאו גבוהים ופקאנים לא מסוכרים) אפשר להוסיף 1-2 כפות מייפל ולערבב.
– במקום פקאנים אפשר להשתמש באגוזים קצוצים מכל סוג שאתם אוהבים רק חשוב לקלות אותם קודם.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לטראפלס חמוציות, דובדבני אמרה קצוצים, קוקוס קלוי ואפילו 2-3 כפות של שומשום קלוי יעשו פה עבודה מדהימה.

 

 

אז כל שנותר הוא להכין.. לטעום.. ולהתאהב 🙂

בתאבון!