מגוון מתכוני צ'אי מושחתים לחורף חםםםם ומפנק!

אספנו את מיטב בלוגרי האוכל בארץ כדי לייצר לכם מתכונים משוגעים ומפנקים! לכם נותר רק לבחור טעם וצלול לעולם חדש של חוויות וריגושים עם "חווית הצ'אי" של ויסוצקי!!!

 

אוהבי הקרמל מלוח התפקדו!!!

מוכנים למשקה המושלם לחורף הקרוב ? 

צ׳אי לאטה קרמל מושחת עם קצפת של עדיקוש

מצרכים:
1 תיון קרמל מלוח מסדרת "חווית הצ'אי" של ויסוצקי

1.5 כוסות מים רותחים

ממרח עוגיות קרמל/ חמאת בוטנים מומס

חלב

להגשה: קצפת

אופן ההכנה:

  1. מניחים בכוס גדולה / קנקן תיון של צ׳אי קרמל מלוח
  2. מוזגים כ-1.5 כוסות מים רותחים ומניחים בצד לחמש דקות.
  3. מוזגים אל תחתית הכוס ממרח עוגיות קרמל/ חמאת בוטנים לאחר המסה.
  4. מעל הממרח מוזגים את הצ'אי קרמל מלוח שהנחנו בצד.
  5. מפנקים עם חלב מוקצף או חלב רגיל
  6. מוסיפים קצת קצפת ונגיעה של קינמון
  7. להשלמת החווית ניתן לשתות לצד עוגיית קר מלית מפנקת?.


 

צ'אי קרמל מלוח עם פופקורן של שטרודל

מצרכים:

1 תיון צ׳אי קרמל מלוח מסדרת "חווית הצ'אי" של ויסוצקי״

כפית סוכר חום – לא חובה

חלב

לקישוט:

קצפת וניל

חופן פופקורן קרמל מלוח

סירופ קרמל מלוח

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים וחולטים את שקיק התה בטעם קרמל מלוח עם 3/4 כוס מים רותחים.
  2. מוסיפים סוכר חום לפי הטעם וחלב חם מוקצף.
  3. מזלפים מעל הצ׳אי קצפת וניל
  4. מפזרים פופקורן קרמל מלוח ולסיום מזלפים סירופ קרמל מלוח
  5. שותים מיד ומתפנקים ?

 


צ'אי קרמלוח של תומר אומנסקי

מצרכים:

2 תיוני צ'אי קרמל מלוח מסדרת "חווית הצ'אי" של ויסוצקי

שוקולד לבן

ממרח קרמל

חלב חם מוקצף

אופן ההכנה:

  1. מזלפים על הכוס שוקולד לבן וממרח קרמל.
  2. ממלאים חצי כוס עם מים רותחים וחולטים 2 תיונים של צ'אי קרמל מלוח כ-2 דק'.
  3. מקציפים חצי כוס חלב, מוסיפים לכוס ומגישים ?

 


 

צ'אי "סחלב" שקדים מפנק של רון יוחננוב

 

מצרכים ל-2 כוסות:

חצי ליטר חלב

2 תיונים  של צ'אי שקדים מסדרת "חווית הצ'אי" של ויסוצקי

סוכר לפי הטעם

3 כפות קורנפלור

לשדרוג:

2 כפות קוקוס

2 כפות אגוזים גרוסים מכל סוג שאוהבים

כפית קינמון

כפית סוכר חום דמררה

שקדים פרוסים קלויים.

 

אופן ההכנה:

  1. שופכים לסיר את כל המרכיבים ומחממים תוך כדי בחישה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  2. מורידים מהאש ומוזגים לכוסות
  3. בקערה מערבבים את כל התוספות
  4. מקשטים ומגישים חם

 

 


 

צ'אי שקדים וקינמון של רובי מיכאל 

מצרכים:

2 תיונים של צ׳אי שקדים מסדרת "חווית הצ'אי" של ויסוצקי

כף גדושה של מייפל

¼ כפית קינמון

½ כוס חלב שקדים

אופן ההכנה:

  1. בקנקן מניחים את 2 התיונים, שופכים מים רותחים וממתינים כ-3 דקות.
  2. במקביל, בספל גדול שופכים מייפל, קינמון ומערבבים היטב עד למיזוג.
  3. מוסיפים את הצ׳אי פנימה אל תוך המייפל והקינמון
  4. במקביל מקציפים חלב שקדים ושופכים אותו מעל הצ'אי
  5. מפזרים מעט קינמון על קצף החלב ומגישים ?


 

צ'אי מסאלה משודרג של עדי מרום

מצרכים:

1 תיון של צ׳אי מסאלה מסדרת ״חווית הצ׳אי״ של ויסוצקי

חצי כוס חלב

כוס וחצי מים

2 כפיות דבש

מקל קינמון

2 כוכבי אניס

3 גרגירי הל

3 גרגירי ציפורן

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן או בפינגן נחמם מים וחלב
  2. נוסיף דבש, מקל קינמון כוכבי אניס , הל, ציפורן ונביא על סף רתיחה
  3. לבסוף נוסיף את התיון ונערבב מעט
  4. נעביר לכוסות הגשה, נוסיף חלב מוקצף ומעל ונגיש ?

 

 


 

צ'אי מסאלה עוצמתי של בת שי

מצרכים:

1 תיון צ'אי מסאלה עוצמתי מסדרת "חווית הצ'אי" של ויסוצקי

חלב

לקישוט:

סוכר

קינמון

כוכב אניס

מקל קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. לקישו הכוס: מערבבים היטב סוכר חום וקינמון ומניחים בתלולית על צלוחית קטנה ושטוחה
  2. טובלים את הכוס עם השוליים הרטובים בתבלינים, על מנת ליצור מסגרת קינמון לשולי הכוס.
  3. חולטים תיון צ׳אי מסאללה עוצמתי עם מים רותחים
  4. מוסיפים מעט חלב מוקצף לבחירה (אני אוהבת חלב שיבולת שועל)
  5. כדיי ליצור את עיטור הקינמון מעל המשקה נשתמש בפיסת נייר. נמקם אותה בחצי הכוס מעל הקצף ונפדר קינמון בעזרת מסננת קטנה.
  6. לסיום אפשר להוסיף כוכב אניס קטן ומקל קינמון ולהנות מפינוק חורפי מושלם״

 


 

צ'אי ורדים לצד עוגיות צ'אי של אפרת ליכשטנשטט

למשקה:

מצרכים:

1 תיון' צאי ורדים מסדרת "חווית הצ'אי" של ויסוצקי

שוקולד לבן

ממרח קרמל

חלב חם מוקצף

 

אופן ההכנה:

  1. מזלפים על דפנות הכוס שוקולד לבן וממרח קרמל
  2. מוסיפים לכוס תיון צ'אי ורדים ומוזגים חצי כוס מים רותחים
  3. מוסיפים חצי כוס חלב חם מוקצף, מערבבים ומגישים ?

לעוגיות:

מצרכים:

200 גרם חמאה רכה, אך לא נוזלית

⅓ כפית מלח

180 גרם סוכר  (1 כוס מינוס 1 כף)

2 חלמונים

1 כפית תמצית וניל איכותית

⅔2 כוסות (370 גרם) קמח

1 תוכן של תיון צ׳אי ורדים ויסוצקי

קישוט וציפוי:

50 גרם פיסטוקים קצוצים דק דק

חופן עלי ורדים קצוצים דק דק

1  תיון צ׳אי ורדים ויסוצקי

100 מ״ל שמנת מתוקה 32-38%

100 גרם אבקת סוכר

הוראות הכנה:
מערבבים בקערה גדולה בעזרת כף עץ – חמאה, מלח וסוכר לקרם חלק. מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני ומערבבים היטב בין חלמון לחלמון. מוסיפים את הוניל ומערבבים. מניחים מסננת על הקערה ומוסיפים את הקמח. פותחים את התיון ומוסיפים את תכולתו. מערבבים, בהתחלה עם הכף עץ ואח״כ בעזרת הידיים לבצק חלק ואחיד. אם הבצק נדבק לכם לידיים אפשר להוסיף כף-שתיים של קמח.
כשהבצק אחיד ולא דביק מחלקים אותו לשני חלקים ועוטפים חצי בניילון נצמד ושמים במקרר. את החצי השני מועכים מעט למלבן ומניחים בין 2 ניירות אפייה. מרדדים ליריעה בעובי 5-7 מ״מ. מסירים את הנייר העליון וקורצים לצורות הרצויות. אוספים את שאריות הבצק, לשים מעט ומרדדים שוב. אם הבצק דביק מצננים מעט במקרר. ליצירת פתח כדי שהעוגיה ״תשב״ על הכוס חותכים בעזרת סכין מלבן ארוך ברוחב 4 מ״מ.
מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (השתמשו באלו שעכשיו רידדתם איתם) ברווחים קטנים. מצננים במקרר 15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות לא טורבו. מעבירים את התבנית מהמקרר לתנור החם. אופים 8-12 דקות, עם השגחה. העוגיות צריכות להיות יציבות ובהירות עם הזהבה קלה בצדדים. לא מרימים את העוגיות מהתבנית לפני שהן קרות.

קישוט וציפוי:
(כשהציפוי מתקרר הוא מתגבש והופך ליציב ולכן חשוב שהפיסטוקים והוורדים יהיו כבר קצוצים).
בקלחת קטנה מחממים את השמנת. כשהיא כמעט רותחת מכבים את האש ושמים בה את התיון. משהים 3 דקות ואז סוחטים היטב את התיון ונפטרים ממנו. בקערה קטנה שמים אבקת הסוכר ומוסיפים כף מהשמנת-צ׳אי. טורפים עם מזלג עד שמגיעים לסמיכות של ציפוי נוזלי אך לא נוזלי מדי. הוסיפו עוד שמנת רק כמה טיפות בכל פעם וערבבו היטב בין לבין. בעזרת כפית מקשטים את העוגה בזיגוג ומיד מניחים את קליפות הלימון. מפזרים פיסטוקים קצוצים ועלי ורדים.

 


 

צ'אי שקדים של גל זהבי

מצרכים:

1 תיון צ'אי שקדים מסדרת "חווית הצ'אי" של ויסוצקי

חמאת שקדים

דבש

חלב שקדים

שקדים פרוסים

כוס מים חמים

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים 2 כפיות של חמאת שקדים בצלחת / קערה רחבה וטובלים את שולי כוס ההגשה שלנו בשכבה אחידה של חמאה.
  2. במחבת ללא שמן קולים קלות את השקדים הפרוסים ובאותה טכניקה של עיטור הכוס מדביקים את השקדים הקלויים לחמאת השקדים בצורה אחידה .
  3. בכוס שמים כפית חמאת שקדים, כפית דבש (לפי הצורך) ותיון של צ'אי שקדים ויסוצקי וממלאים 3/4 מהכוס במים חמים.
  4. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. מוציאים את התיון, מקציפים ומחממים חלב שקדים ומוזגים לכוס
  6. מוספים לכוס מעט שקדים קלויים נוספים.
  7. מגישים ושותים כשזה חם ומתפנקים מכל טעמי ומרקמי השקדים

 

אז כל שנותר לכם הוא להכין, לטעום ולצלול לעולם חדש של טעמים שלא הכרתם!

שיהיה לרוויה 🙂