התה עם החלב שהדליק את הקרדישאנס

תה עם חלב זכה לפני כמה שנים לעניין מחודש, בזכות אבקה אחת,

ירוקה ויפהפה: אבקת מאצ'ה יפנית  כמובן.

 

באמצע העשור הקודם החלו בארצות הברית להוסיף חלב חם ומוקצף לתה מאצ'ה (אבקה של עלי תה ירוק צעירים במיוחד שמקורה ביפן). כך נולד משקה מאצ'ה לאטה האופנתי, שרק הולך וצובר פופולריות ומככב באינסטגרם של כוכבות כמו האחיות קרדשיאן-ג'נר וגווינת' פלטרו.

 

מלבד פוטוגניות ירקרקה ונפלאה וטעם כובש (ולמי שלא מכיר: גם לנו בויסוצקי יש תיונים של תה ירוק בתוספת מאצ'ה אמיתית), התה היפני העביר אינספור לוגמי תה ברחבי העולם לקבוצה שהבריטים מובילים כבר מאות שנים ושכולו תה בחלב – המילק-TEA.

 

בדיוק עכשיו, בשיא החורף, רצינו לספר לכם קצת על תה בתוספת חלב, משקה מחמם, מפנק (שאפשר וכיף גם לשתות קר!) עם עידון קרמי וממכר.

 

 

  1. אז למה חלב? בדיוק כמו עם קפה, נגיעה של חלב, חם, קר או מוקצף, שמוסיפים אל חליטה של עלי תה מוסיפה עידון, עומק וסמיכות למשקה ויש כאלו שאומרים שאפילו קצת מתקתקות…
  2. אילו חליטות תה הולכות הכי טוב עם חלב? חלב עובד במיוחד בתערובות של תה שחור עוצמתיות כמו ארל גריי, אינגליש ברקפסט ואסאם להן מוסיפים טיפה חלב לפני ההגשה.החלב משדרג את משקאות המאצ'ה וחלק מטעמי התה הירוק (כמו תה ירוק ארל גריי, תה ירוק מסאלה). אנו ממליצים להוסיף מעט חלב חם מוקצף, צמחי או לא, עם נגיעת מייפל; במשקאות מבושלים בסגנון אוריינטלי וגם במשקאות קרים ומרעננים. מייד נגיע אליהם.
  3. איפה שותים תה בחלב? בכל מקום! קודם כל, יש מדינות בהן שותים קודם כל תה עם חלב ורק אחר כך תה ללא חלב.אנגליה, סקוטלנד ואירלנד וגם סרי לנקה, קנדה, הונג קונג וחלקים מהודו – בכולן תה בחלב הוא הפופולרי ביותר.בארצות הברית שותים תה ירוק עם חלב מוקצף כאמור (פשוט חולטים תיון מאצ'ה ומוסיפים מלא חלב מוקצף); בצפון גרמניה, בחבל פריזלנד שסמוך להולנד מכינים תה עם שמנת; בטאיוואן שותים באבל טי (Bubble tea) – תה קר בחלב עם גולות מטפיוקה; ובמרכז אסיה (מונגוליה, נפאל טיבט וקזחסטן) שותים תה חם עם חלב בופאלו. איך הטעם?, זה כבר סיפור אחר.
  4. ולא נשכח את הצ'אי מסאלה. אחד מסוגי התה הפופולריים ביותר בישראל (גם הוא של ויסוצקי) הוא כמובן צ'אי מסאלה. תה שמקורו בהודו ומבושל בחלב, בתוספת תבלינים חמים כמו קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט והל – שאהוב על כל מי שטייל בתת היבשת וחזר עם געגועים בלב.ההכנה קלה מאד: יוצקים חלב לקלחת קטנה, ממתיקים במייפל או סוכר (אם רוצים), מוסיפים תיון או שניים למי שאוהב תה חזק במיוחד ומבשלים על אש קטנה וברתיחה עדינה מאד במשך 7-8 דקות. התוצאה: חלומית.
  5. מי היה הראשון ששתה מילק TEA? שתיית תה בחלב היא מסורת עתיקת יומין שמקורה בחבל מנצ'וריה שבצפון סין. סין עצמה היא מולדת התה ובחבל הכפרי והקריר (שקיים ממוקם בגבול עם רוסיה וצפון קוריאה) החלו לשתות לפני 500 שנים תה עם חלב. המנהג הגיע משם אל חצר הקיסרית בבייג'ינג של מלכי שושלת קינג ומשם – אל עיר האורות.
  6. בונז'ור אירופה! במאה ה-17 החלו לשתות תה בחלב גם באירופה וליתר דיוק: בפריז, בירת הקולינריה העולמית של אותם ימים. אשת החברה הגבוהה מאדם דה סוויני מספרת על שתיית תה בחלב ב-1680. מפריז הגיע המילק טי אצל האצולה של לונדון – והשאר היסטוריה.
  7. ומהעבר – אל 2020. את מקומו של החלב הקלאסי מחליפים היום יותר ויותר סוגי חלב צמחי שצוברים פופולריות בפרט במשקאות תה: חלב סויה, חלב שקדים, חלב אורז – כולם מתאימים מאד לתה שחור או למאצ'ה כלאטה. גם חלב קוקוס יכול לעבוד – אבל בצ'אי מסאלה.

 

ולמי שהגיע עד סוף הכתבה נגלה את הסוד השמור ביותר בויסוצקי – חליטת חמדת השקד הקסומה בתוספת חלב הוא המשקה שהכי יפתיע אתכם. מומלץ להוסיף 2 כפות חלב רגיל או צמחי, להתרווח ופשוט ליהנות. זהירות זה ממכר 😊