10 משקאות שלא חשבתם שאפשר להכין עם תה או חליטה

משקאות תה קרים:

 

1. פראפה תה

תה משוקשק עם קרח בהשראת משקאות הקיץ הפופולריים של איי יוון. איך מכינים פראפה בבית? חולטים תה – למשל תה ירוק בטעם וניל או רוייבוש קינמון וניל – על פי ההוראות שעל האריזה. ממתיקים במידת הטעם ומשקשקים בשייקר עם הרבה קרח עד לקבלת ברד סמיך ואחיד במרקמו.

 

2. פראפה שוקולד לבן

את הפראפה אפשר לשדרג עם 4 קוביות שוקולד לבן פר כוס, אותן ממיסים במיקרוגל. מוסיפים לשייקר שבו כבר תה הווניל החם ומערבבים היטב לפני שמוסיפים את הקרח. מגישים לצד קוביה נוספת בצד.

 

3. אייס טי דובדבנים

כמה פשוט, ככה טעים: חולטים חליטת דובדבן (מסדרת "הגן הקסום") – 3-4 תיונים לקנקן של ליטר. מוסיפים סירופ אגבה להמתקה לפי הטעם, ומצננים היטב עם קרח או במקרר. משקיענים מגישים עם דובדבני אמרנה מתוקים לעיטור או דובדבנים מוחמצים מצנצנת, שאפשר להשיג בכל סופר.

 

4. אייס טי עם ברד מלון

מתקדמים: תה מושקע עם ברד מלון קר בהשראה מקסיקנית. משקה אידאלי לימי הקיץ.
איך מכינים? טוחנים בבלנדר כוס קרח עם כוס קוביות מלון (אפשר גם להשתמש במלון קפוא אם יש). חולטים 2 תיוני ויסוצקי ירוק נענע בליטר מים למשך 6-7 דקות. מצננים את התה היטב ועם הרבה קרח שיהיה קר מאד. ממתיקים בעזרת סירופ אגבה עד לטעם הרצוי ומסננים לקנקן הגשה. מוסיפים מעל את ברד המלון ומתקבל משקה דו שכבתי, מרווה, מצנן וממש טעים.

 

5. במקום מיץ חמוציות: אייס טי קרנברי

מיץ חמוציות משמש כבסיס לקוקטיילים שהמפורסם בהם הוא קוסמופוליטן. את המיץ הממותק שבקוקטייל המקורי אפשר להחליף בקלות בחליטת חמוציות מסדרת הגן הקסום. פשוט חולטים תיון חליטת חמוציות בכוס מים רותחים ל-4-5 דקות. ממתיקים במידת הרצון (לא חובה כמובן). אפשר לשתות כך, כאייס טי חמצמץ או בקוסמופוליטן: פשוט יוצקים לשייקר 45 מ"ל וודקה, 15 מ"ל ליקר קואנטרו, 30 מ"ל מיץ לימון. מוסיפים 45 מ"ל אייס טי קרנברי לשייקר, יחד עם הרבה קרח ומשקשקים היטב. מסננים לכוס מרטיני ומגיש מייד, קר מאד.

 

משקאות תה חמים:

 

6. פונץ' לא-אלכוהולי

גרסה קלילה למשקה שכיף לשתות בערבים קרירים, אבל כמובן שאפשר גם להוסיף קרח וללגום כמשקה צונן בימים חמים.

המתכון פשוט: חולטים 4 תיוני תה אדום (רויבוש) בליטר מים למשך 5 דקות. מוסיפים 500 מ"ל מיץ חמוציות ו-500 מ"ל מיץ תפוחים ומחממים יחד בכלי גדול, יחד עם מיץ מ-3            תפוזים, 3 מקלות קינמון, ו-6-7 מסמרי ציפורן. ממתיקים במידת הרצון ולפי הטעם. כעת מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים 2 דקות נוספות. מגישים חם עם פרוסות תפוז בכל כוס.

 

7. מיץ תפוזים ותה

טוויסט מחמם למיץ תפוזים שגם ילדים אוהבים: מיץ תפוזים טרי ותה ירוק ביחס שווה. חולטים תיון ויסוצקי ירוק תפוז מנדרין בכוס מים רותחים למשך 5 דקות. מצננים מעט (כשהתה עדיין חם אבל לא רותח) ומערבבים עם מיץ תפוזים פושר, ביחס של אחד לאחד.

 

8. רוזַטי

אורג'ה – שמו הצרפתי של סירופ השקדים שאצלנו קוראים לו רוזטה – הוא בן לוויה מושלם לתה חם ועוד יותר לאייס טי. שדרוג שמכינים בקלות בבית: פשוט מוסיפים 2-3 כפיות של רוזטה לכל כוס תה ומערבבים היטב, יחד עם הרבה קרח וקצת מיץ לימון.

 

9. צ'אי מסאלה

קלאסיקה הודית ופופולרית, שתמיד כיף להיזכר בה: תה עתיר תבלינים וחלב, מבושל לאט לאט בפינג'ן על האש.איך מכינים? יוצקים לפינג'ן כוס מים ומוסיפים תיון צ'אי מסאלה, סירופ אגבה או סוכר לפי הטעם וחלב (או שמנת לבישול 15% אם רוצים קפה קטיפתי במיוחד) מבשלים 15 דקות על אש נמוכה מבלי להגיע לרתיחה. מגישים מייד עם או בלי מקל קינמון לעיטור.

 

10. תה ירוק עם טימין ולימון

תה מרענן שנחמד להגיש לאורחים או לבני הבית בסוף ארוחה ובקנקן חלוקה, בשישי בערב, שבת בצהריים או סתם באמצע היום: חולטים 4 תיוני ויסוצקי ירוק לימונית לואיזה ו-7-8 גבעולי טימין בליטר מים למשך 5 דקות. נפטרים מהתיונים ומגבעולי הטימין ומניחים לתה להצטנן עוד 3 דקות. מוסיפים דבש לפי הטעם ומיץ מחצי לימון. מערבבים ומגישים מייד.