סקונס קלאסי

הם עדיין לא החליטו אם הם לחמניה, בריוש או מאפין, או שילוב מוצלח במיוחד בין כולם, מה שבטוח- עוד לא נולד תה המנחה שלא מגישים בו סקונס. ואיך תכינו אותם? בקלות!

מרכיבים:

2   כוסות קמח
1  כף אבקת אפייה
3 כפיות סוכר
1/2  כפית מלח

1 קופסה שמנת מתוקה 32%
כמה טיפות תמצית וניל

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים בעדינות. במידה והתערובת פירורית, מוסיפים עוד שמנת מתוקה, עד שהבצק רך וגמיש. לשים מעט את הבצק עם הידיים.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. משטחים את הבצק בידיים לעובי של כ–1.5 ס"מ. קורצים צורות עגולות בעזרת חותכן עגול בקוטר של 4-5 ס"מ. מניחים את עיגולי הבצק במרווחים בתבנית אפייה מרופדת.

אופים כ-12-14 דקות, עד שהסקונס תפוחים וזהובים. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים ליד כוס תה, עם ריבה וקרם פרש. בתיאבון!

סקונס אנגליים