פבלובה מושלמת עם חליטת פירות יער

אם חשבתם שראיתם הכל, אז יש לנו הפתעה מפנקת בשבילכם :) קבלו את המנה הכי מתוקה שהולכת לגנוב את ההצגה בשולחן

רכיבים לנשיקות –

  • 6 חלבונים
  • 300 גרם סוכר
  • טיפת צבע מאכל טבעי אדום (לא חובה)

 

רכיבים לקרם –

  • 3 שקיות חליטת פירות יער של הגן הקסום
  • 500 מ"ל חלב
  • 150 גרם סוכר
  • 50 גרם קורנפלור
  • 4 חלמונים
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה 38%

 

להגשה –

  • פירות יער טריים או קפואים

 

אופן ההכנה –

 

הכנת המרנג [ניתן לוותר על שלב זה ולעבוד עם מרנג קנוי] –

  1. במערבל חשמלי מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. מוסיפים את צבע המאכל ואת הסוכר בהדרגה. המרנג עשוי נכון אם הוא מבריק ושומר על צורתו.
  2. בתבנית האפייה, שמים דף נייר אפייה. מחממים את התנור ל-100 מעלות. יוצקים את המרנג על הנייר האפייה בעזרת שקית זילוף או כף. מומלץ לעשות צורות קטנות בגודל אחיד, כך נוכל לקבל מרנג אפוי באופן מושלם.מכניסים לתנור עם דלת פתוחה קלות, לשעה וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי. למעשה, יותר מייבשים אותו, מאשר אופים. ניתן להכין מראש ולשמור אותן בקופסה סגורה זמן רב, להוציא במידת הצורך.

 

אופן ההכנה של הקרם –

  1. מביאים את החלב לרתיחה, מורידים מהאש, מכניסים לתוכו את שקיות חליטת פירות היער ומשאירים כ- 10 דקות בצד.
  2. את הביצים, הסוכר והקורנפלור מערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מסירים את שקיות החליטה ושוב מביאים לרתיחה. מוסיפים כשליש מהחלב לתוך תערובת הביצים והקורנפלור, מערבבים היטב.
  4. יוצקים את התערובת לתוך החלב הנותר, מערבבים ומחזירים על האש.  מביעים לרתיחה תוך  כדי ערבוב. מורידים מהאש, מעבירים לכלי נקי, מכסים בניילון נצמד במגע עם הקרם ומצננים היטב.
  5. את השמנת מקציפים במשך דקה.  ממשיכים להקציף, תוך כדי מוסיפים את הקרם הפטיסייר כל פעם כף אחרי כף. שוב מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש.

 

הרכבת המנה –

 

בזמן ההגשה, שמים בתחתית הכוס כ-2 כפות פירות יער. מפוררים מעט ממרנג ומכסים בקרם מוסלין. לקישוט מניחים מעל פירות יער ומספר כמה חתיכות של מרנג. מגישים.

 

בהצלחה 🙂