עוגיות חמאה וארל גריי בגלייז לימון

מי לא אוהב עוגיות חמאה אווריריות ונימוחות בפה?

בשילוב תה ארל גריי של ויסוצקי החוויה אפילו מתעצמת ומשדרגת לכם את המדבח בניחוח הדרי ומשגע!!

 

 

 

עוגיות חמאה וארל גריי עם גלייז לימון

 

מצרכים:

340 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

3 שקיקי "ארל גריי" ויסוצקי

1 ביצה L

3 וחצי כוסות קמח

1/2 כפית מלח

3/4 כוס אבקת סוכר

גרידת לימון מלימון 1

מיץ לימון מלימון 1

 

להכנת בצק העוגיות:

  1. מקציפים יחד חמאה וסוכר באמצעות מיקסר / מערבל ידני עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  2. פותחים 2 שקיקי תה "ארל גריי" ויסוצקי ושופכים את התערובת הפנימית לקערת המיקסר (ללא שקיקי הנייר עצמם), מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לאיחוד.
  3. מוסיפים קמח ומלח ומערבלים במהירות נמוכה נמוך עד שהבצק מתאחד.
  4. עוטפים את הבצק היטב בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה אחת (ניתן גם להקפיא לשימוש מאוחר יותר).
  5. לאחר שעה, מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק וקורצים עוגיות באיזו צורה שמתחשק, ומניחים על תבנית האפייה המרופדת.
  6. אופים כ-10-13 דקות, או עד להזהבה קלה בשוליים. מניחים להתקרר לגמרי לפני הקישוט.

להכנת גלייז הלימון:

  1. טורפים יחד בקערה/ במיקסר אבקת סוכר, גרידת לימון ומיץ לימון עד לקבלת מרקם חלק.
  2. פותחים את שקיק התה השלישי ושופכים את התוכן שלו אל צלוחית קטנה נפרדת
  3. מזגגים את הגלייז שנוצר בעדינות על העוגיות
  4. מפזרים מעט מתערובת שקיק התה על כל עוגייה, מעל הגלייז
  5. מניחים לגלייז להתייצב עד שהוא מתקשה.

 

כל שנותר הוא לטעום  ולנחות לתוך עולם חדש של טעמים!! 🙂

בתאבון!