מהו ההבדל בין תה ירוק לתה שחור?

מצמח התה Camellia Sinensis,  מפיקים שני מוצרים עיקריים:
תה ירוק – עלי תה צעירים, העוברים תהליך של ייבוש וגלגול.
תה שחור – עלי תה צעירים, העוברים  בנוסף גם תהליך של התססה קצרה בלחות גבוהה וייבוש, לשם פיתוח הטעמים האופייניים לתה השחור.כך שלמעשה, מקורם של התה השחור ושל התה הירוק הוא מאותו צמח, והם נבדלים זה מזה בתהליכי העיבוד שלהם.

 

מהו תה אדום?

"תה" אדום – חליטה מצמח הרויבוש, מופק מצמח הרויבוש הגדל בדרום אפריקה ומעובד באותה שיטה בה מעובד צמח התה, לכן נקרא "תה" אדום. למעשה הוא אינו תה אלא חליטה ולכן אינו מכיל קפאין.

 

האם תה מכיל קפאין, ובאיזו כמות?

קפאין הוא חומר טבעי המצוי במספר לא מבוטל של צמחים, כמו גם בצמח התה Camellia Sinensis .  צריכתו מועילה לפעילויות של חילוף חומרים, הרזיה ותחושת נמרצות. כמות הקפאין הממוצה מעלי תה בזמן חליטתם מושפעת בעיקר מסוג התה (תה שחור מכיל יותר קפאין מתה ירוק), משך החליטה וטמפרטורת המים (ככל שהטמפ' גבוהה – יותר קפאין ממוצה מן העלים). אדם בריא יכול לצרוך עד כ- 350 מ"ל קפאין ביום ללא חשש.

כמות הקפאין המצויה בכוס שתייה (במ"ג):

קפה אספרסו 50-150
קפה פילטר 60-80
קפה נמס 40-70
תה שחור 40-60
תה או-לונג 30-50
תה ירוק 15-20
תה אדום 0
חליטות צמחים ופירות 0

כמות הקפאין בתה שחור מאפשרת לשתות כ- 6 כוסות תה ליום ללא כל חשש. תה ירוק לעומת זאת, מכיל רק 15-20 מ"ג קפאין לכוס. לכן ניתן לשתות כ- 15 כוסות של תה ירוק מדי יום.

 

מהי חליטה?

בחברת תה ויסוצקי מייצרים חליטות במגוון טעמים. ייחודן של חליטות אלה, הוא בתכולתן. חליטות צמחים ופירות, כשמן כן הן, מכילות תערובת של צמחים ופירות טריים שעברו ייבוש, תוך שמירה על תכונות הטעם והריח ועל יתרונותיהם. חליטות אלה אינן מכילות כלל תה ולכן הן נטולות קפאין.

 

מהו ההבדל בין תה / חליטות בתפזורת לבין תה בשקיקים?

בעולם המודרני קיימת העדפה ברורה לצריכת תה וחליטות צמחים בשקיקים. העדפה זו נובעת מן הנוחות והקלות שבנשיאת שקיק התה ומקיצור זמן ההכנה של כוס התה / החליטה. המעבר למוצר המשווק בשקיקים הוא בעיקרו טכנולוגי, המאפשר הכנסה של חומר גלם לתוך השקיק מבלי לפגוע באיכות המוצר בהשוואה לתה / חליטות התפזורת.  לכן, אין הבדל בין תה / חליטות בשקיקים לעומת התפזורת, לבד מגודל העלים.

 

כמה כוסות תה / חליטה ניתן להכין משקיק אחד?

כל סוגי התה והחליטות השונים הותאמו לכוס תה של 200  מ"ל. על מנת לקבל את הטעם האיכותי ביותר יש להשתמש בשקיק תה / חליטה אחד לכוס אחת.

 

כל שקיק תה של ויסוצקי מורכב משקיק כפול. האם צריך להפריד אותם ולהכין 2 כוסות תה מכל שקיק?

בפירוש לא. ויסוצקי משקיעה מחשבה ומאמצים רבים על מנת להביא אל הצרכנים תה איכותי ונוח לחליטה. בשל כך פותחו שקיקים כפולים, שמטרתם להגדיל את שטח הפנים של השקיק, וכך לאפשר חליטה מהירה יותר לכוס המשקה.

 

כיצד מומלץ לאחסן  עלי תה?

התה ידוע ברגישותו הרבה לריחות זרים, אור, חום, ולחות. לשמירה מרבית על טריות עלי התה כדאי לרכוש מהם כמויות קטנות לעתים תכופות, ולאחסן אותם בטמפ' החדר, בכלי האטום לריחות, לאור ולחמצן, או לשמור במקרר.

 

כיצד מתבצע תהליך יצור התה בויסוצקי?

תהליכי הייצור המסורתיים של התה כמעט שלא עברו שינויים משמעותיים לאורך אלפי שנים. עם זאת, במאה ה-20 התפתחו טכנולוגיות חדשות במפעלי עיבוד רבים והעיקרית ביניהן היא טכניקת CTC לחיתוך תה.
טכניקת (Crush Tear and Curl) CTC פירושה: מעיכה, קריעה, גלגול. היא פותחה כדי לחקות את תהליך הייצור המסורתי של התה תוך שימוש מינימלי בכוח אדם. על פי הטכניקה הזו עלי התה מועברים דרך מכונה שמועכת וקורעת אותם לחלקים קטנים, תהליך המשחרר את אנזימי החמצון ומאפשר להם להתחיל בפעולתם. תוך כדי תהליך החמצון המהיר העלים עוברים דרך דיסקיות המדמות פעולת גלגול תוך כדי סיבוב מהיר. לאחר מכן העלים מועברים לייבוש ולאריזה. ככל שחלקיקי התה שנוצרו קטנים יותר כך שטח הפנים שלהם גדול יותר והם מאפשרים חליטה מהירה וחזקה, מוצר אידאלי לאריזה בשקיקי תה.

 

 

עלים של תה