סוכריות הדרים על מקל

לא תאמינו כמה קל להכין בעצמכם סוכריות על מקל, ועוד כל כך יפות ויצירתיות שאפשר להשתמש בהן גם בתור קישוט מקסים, למשל- לשולחן מסיבת תה...

המרכיבים:

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1/3 כוס סירופ תירס

1/4 כפית קרם טרטר (מונע את התגבשות הסוכר)

1 כפית תמצית בטעם לימון או תפוז

תלתלים מגורדים מקליפת לימון, תפוז או אשכולית אדומה

מקלות לסוכריות (ניתן לרכוש בחנויות לאפיה ובישול)

נייר צלופן לעיטוף הסוכריות

נייר אפייה

שמים בסיר את הסוכר, המים, סירופ התירס וקרם הטרטר. מחממים על להבה בינונית תוך ערבוב, עד תחילת הרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה ללא ערבוב כ- 15 דק'.

איך תדעו אם התמיסה מוכנה?

הכינו כוס עם מים קרים. לאחר 15 דק' בישול טפטפו לתוכה כמה טיפות מהנוזל. אם הן מתקשות מיד- התמיסה מוכנה. אם לא, המשיכו לבשל ונסו שוב לאחר 2 דקות.

מסירים את הסיר מהכיריים ומצננים 3-4 דקות.

מכינים משטח עבודה:

פורשים נייר אפייה ומורחים במעט שמן. מוסיפים את תמצית הלימון או התפוז ואת תלתלי הקליפות לנוזל הסוכר ומערבבים בעדינות.

בעזרת מצקת יוצקים מהסוכר המבושל על נייר האפייה, בצורת עיגול, לב או צורה אחרת שרוצים.

נועצים את המקל ומסובבים אותו כך שיצופה מכל הצדדים

מצננים כ- 10 דק עד להתייצבות מלאה.

עוטפים בצלופן ושומרים במקום קריר ויבש (לא במקרר)

סוכריות על מקל צבעוניות