סורבה סברס עם מליסה, לימונית ולואיזה

קינוח קייצי, פירותי וקליל שלא ישאיר אף אחד אדיש. 8 ברמת ההשקעה ו- 10 ברמת ה"וואו".

המרכיבים:

9 סברסים בינוניים קלופים

2/3 כוס מים

1 כוס סוכר

מיץ מלימון אחד

צרור עלי מליסה, לימונית ולואיזה קצוצים

מניחים את הסברסים בבלנדר או במעבד מזון עם המים. מעבדים במהירות נמוכה (כדי לא לשבור את הזרעים) עד שמתקבלת תערובת חלקה.

מסננים ומשליכים את הזרעים.

מוסיפים לתערובת את הסוכר ומיץ הלימון. מעבדים במהירות גבוהה עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין .מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים היטב.

שלב ההקפאה:

אם אין לכם מכונת גלידה, הניחו את הקערה עם התערובת במקפיא לחצי שעה. הוציאו מהמקפיא, עבדו במשך מס' שניות והחזירו למקפיא. חיזרו על הפעולה עוד 2-3 פעמים, עד שהתערובת תקבל מרקם חלק. החזירו אותה למקפיא למשך שעה, והגישו בקעריות עם קישוט עלי לואיזה.

 

סורבה בכלי זכוכית