חולטים ונהנים: צמחים מעניינים ששווה להכין מהם תה

 

חלק משמעותי מהרפואה המסורתית – באסיה, במרכז אמריקה אבל גם אצלנו, באגן הים התיכון – מתבסס על חליטות של עשבי התיבול המקומיים (לא סתם מכנים אותם עד היום צמחי מרפא).. המשותף לרבים מהעשבים האלו היא הזמינות והטעם הנפלא.

 

כמה צמחים ששווה לכם להכיר – ואולי אפילו לגדל באדנית הביתית – וכמובן להכין מהם אחלה חליטות. ואף מילה על נענע!

 

 

 

  1. לבנדר
    המלך הבלתי מעורער של פרובאנס הוא לא רק פרח יפהפיה, אלא מרכיב נפלא בחליטות ביתיות. אפשר להשתמש בפרחים הסגולים הקטנים של הגבעולים שגדלים אצלכם בבית – או בפרחים מיובשים שאפשר להשיג בחנויות טבע ובריאות.
    זמן חליטה מומלץ: 5 דקות במים רותחים – ולסנן.

        מומלץ לשלב עם תיון קמומיל מסדרת הגן הקסום 

 

  1. מרווה
    מלבד העובדה שעלי מרווה הם מרכיב נפלא לתיבול אוכל, באוכל איטלקי למשל ובפרט ברטבי פסטה וגבינות – והיא משמשת מזה שנים גם כמרכיב מפתח ברפואת הסבתות הים תיכונית. אפשר להשתמש במים לחליטה ארומטית, עשבונית ובעלת טעם עז ייחודי או אפילו למשקה קר.

זמן חליטה מומלץ: 5 דקות. לא חובה לסנן בתום החליטה.

 

      מומלץ לשלב עם תיון תה שחור קלאסי

 

  1. פקעות ועלי ורדים
    מי שאוהב ורדים – יאהב אותם מאד גם בחליטה, קלאסיקה שפופולרית מאד בבלקן וגם אצלנו, בעונת הפריחה. אפשר להשתמש בפקעות קטנות וצעירות של ורדים (שנמכרות גם מיובשות ולא פחות נהדרות), או בעלי כותרת של פרחים בבית. מיטיבי לכת גם יכולים להכין מהעלים ריבות וסירופ לתיבול מלבי וקינוחים.

זמן חליטה מומלץ:5 -4 דקות. מומלץ להכין בקנקן או לסנן את הפקעות מהכוס אחרי 15 דקות לכל המאוחר.

 

       ממולץ לשלב עם תיון ורד הבר והיבסקוס מסדרת הגן הקסום

 

  1. למון גראס
    מי שהיה בתאילנד, בוודאי כבר התמכר לריח הנפלא של הלימונית – למון גראס בשמה הלועזית – שמשמשת לבישום באינספור חללים (וזאת מכיוון שריחו נחשב שם למרחיק יתושים). העשב המאורך נהנה מניחוח עז ולימוני ומשמש לתה, עם או בלי גינג׳ר – או לתיבול מאכלים אסיאתיים כמו תבשיל פאד קא פאו

זמן חליטה מומלץ: 5-10 דקות. אין צורך בסינון בתום החליטה.

 

    מומלץ לשלב עם תיון ויסוצקי ירוק לימונית לואיזה 

 

  1. רוזמרין

תופתעו לגלות, אבל למרות שהוא משמש בדרך כלל לבישול, רוזמרין עובד מעולה גם בחליטה. פשוט חולטים גבעול אחד בכוס – ונהנים מהניחוח הכה ישראלי, של צמח שאפשר למצוא בפינות רבות של הארץ .

זמן חליטה מומלץ: 5 דקות. מסננים במידת הרצון ולפי הטעם.

 

מומלץ לשלב עם תיון חליטת ניחוחות הגליל 

 

 

6. ג'ינג'ר

שורש הזנגביל הוא אמנם לא עשב, אבל הוא זמין כיום כמעט בכל בית ומשמש מרכיב נהדר בחליטה – גם קרה – לבד או עם עשבים נוספים (נניח למון גראס ולואיזה) ופרוסות לימון. חוויה של טעם, בטח שבערבים קרירים ואביביים.
זמן חליטה מומלץ: 10-15 דקות. אין צורך בסינון בתום החליטה.

 

מומלץ לשלב עם תיון ג'ינג'ר דבש או ג'ינג'ר לימון מסדרת הגן הקסום 

 

  1. גרניום ריחני
    כל מי שגדל במשפחה צפון אפריקאית מכיר את עלי הגרניום הריחני – שקרוי גם לימוני – המשמש לתה ואפילו כתיבול לקפה. העלים המסולסלים ועזי הטעם גדלים באזורנו באופן טבעי ונוחים מאד לגידול ביתי באדניות. מיטיבי לכת יכולים גם להכין מהעלים גם ליקר מתוק – דיז׳סטיף פופולרי ביוון ובדרום איטליה.

זמן חליטה מומלץ: 5-10 דקות. מסננים במידת הרצון ולפי הטעם.

 

מומלץ לשלב עם תיון תה שחור קלאסי

 

 

ממליצים לכם להוסיף את אחד מהצמחים לשקיק התה שלכם ולגוון בכל יום את המשקה.