עוגיות ג'ינג'ר, עוגיות שקדים ועוגיות פקאן

מה יותר מפנק מלהתכרבל על הכורסא עם כוס חליטה מהבילה מסדרת הגן הקסום? להוסיף לפינוק הזה גם משהו קטן, מתוק ופריך-פריך, למשל... 

עוגיות ג'ינג'ר

המרכיבים:

2 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1/2 כפית קינמון

100 גר חמאה

4 כפות דבש

4 כפות מים

מערבבים בקערה קמח, סודה לשתיה, ג'ינג'ר וקינמון. מוסיפים את החמאה ויתר החומרים ולשים לכדור בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של 3 מ"מ. קורצים עוגיות עם חותכנים בצורות שונות. ומניחים בתבנית על נייר אפיה.

אופים כ-10 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

 

עוגיות פקאן

המרכיבים:

100 גרם חמאה
250 גר’ אגוזי פקאן קלופים
1 כוס קמח לא תופח
קליפה מגוררת מחצי לימון
½ כף תמצית וניל
¼ כוס סוכר

מערבבים את כל החומרים במעבד מזון לבצק אחיד. יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהעוגיות מתחילות להשחים. מוציאים, מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

 

עוגיות שקדים

המרכיבים:
200 גרם חמאה רכה
קורט מלח
כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
גרידה מ- 1 לימון
2 כפות מים
2 כוסות אבקת שקדים טחונים
1.5 כוס קמח
4 כפות קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה

מערבבים יחד את כל החומרים ולשים לכדור בצק. קורצים כדורים קטנים ומשטיחים קלות כל כדור על גבי נייר האפייה. אופים ב- 180 מעלות כ- 15 דק', מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

 

צלוחית עוגיות