Afternoon tea party

הטרנד החם החדש - ולא רק בקרב הלונדוניות שבינינו,  הוא מסיבות afternoon tea שיקיות לחברות בלבד.  הנה כל מה שחשוב לדעת כשמזמינים את הבנות למסיבת תה של אחר צהריים...

מה ללבוש

ה- dress code המוקפד של מסיבת התה עבר לא מעט גלגולים מאז התקופה הויקטוריאנית (וטוב שכך). הטרנד הנוכחי מעניק לו פרשנות קלילה ואוורירית עם טוויסט חצוף, הרבה בזכות שמלת התה הבלתי נשכחת שלבשה הפאשניסטה הבלתי-מעורערת אלכסה צ'אנג, בערב השקת הקולקציה שעיצבה ל- Marks&Spencer . אם תשאלו את אלכסה, החוכמה היא למצוא את האיזון הנכון בין dress to impress לבין "שלפתי משהו  מהארון ובאתי. איפה השמפיין?" בתרגום חופשי זה אומר שמלות עם מותן צרה בגוונים בהירים, בדי שיפון מתנפנפים ופרינטים פרחוניים, משובצים או מנוקדים. קשירה בצווארון או שרוולים קצרצרים ותפוחים מעט, יוסיפו לכן שיק בריטי, צונן וקולי. בשביל הטוויסט שיהפוך אתכן מנערות פנימייה בריטיות הגונות לילדות רעות שברחו באמצע הלילה לעיר הגדולה, לכו על נעלי דוק מרטינס, מגפונים או מגפי בוקרים מעור. סנדלים בסטייל בוהמי גם יתקבלו בברכה, וכמובן שכפכפים הם ביג נו-נו. שרשרת קולר, משקפי שמש אכזריות וכובע רחב שוליים יתנו פיניש מנצח לכל הקטע.

 

איך להגיש

תה מסורתי של אחרי הצהריים מוגש על מעמד צלחות שבו שלוש קומות: על צלחת אחת יונחו סקונס, מעין לחמניות שמנת אוריריות ומתוקות. בצלחת האמצעית – כריכונים קטנים מלחם לבן או שחור ללא ה"קשה". ליד כל אלה, יוגש קנקן תה, לרוב תה עלים בתפזורת. בצד יונחו פרוסות לימון וחלב, קוביות סוכר חום ולבן, מסננת לתה ולרוב עוד קנקן מלא מים חמים על מנת להוסיף לתמצית התה עוד מים. ספלוני חרסינה על גבי צלויות מעוטרות.

 

מה לאכול

בצלחת התחתונה הגישו סקונס עם שמנת סמיכה וריבה לצידם הם השילוב המושלם לכוס התה שלכן.

בצלחת האמצעית-  הגישו כריכונים קטנים חתוכים למשולשים ונטולי קרום. הכריכונים הפופולריים הם כריכוני גבינת שמנת ומלפפון, כריכוני גבינת שמנת, סלמון ושמיר, כריכוני סלט בייצים עם שמיר וכריכוני צ'דר וסלרי. אתן כמובן יכולות לתת ליצירתיות שלכן להשתולל.

בצלחת העליונה- עוגיות ועוגות. הפופולריות הן עוגת ארל-גריי, עוגת תפוזים, עוגת פירות אדומים עוגיות חמאה, עוגיות ג'ינג'ר, תותים טבולים בשוקולד ועוד.

את כל המתכונים תוכלו כמובן למצוא כאן באתר.

 

מה לשתות

מה זתומרת מה לשתות? תה, כמובן.

פנקו את החברות עם תיבת תה או מגש תה ובו המון סוגים שונים של תה, בהמון המון טעמים. המבחר יוסיף צבע ועניין למרכז השולחן.

 

איך לעצב

בחרו 3 צבעים שולטים בגווני פסטל. הניחו מפות צבעוניות על השולחן ופלייסמנטים מנוקדים או פרחוניים. קשטו את מרכז השולחן עם קנקני תה שבתוכם זרי פרחי בר. תלו גרלנדות עם דגלוני משולשים צבעוניים או עם מנורות קטנות. מעל השולחן תלו פונפונים וכדורי נייר בגווני פסטל. ובאילו כלים תגישו את התה? כן כן, זה בדיוק הזמן להוציא את אוסף קנקני החרסינה וספלוני הפורצלן שקיבלתן בירושה מהסבתא / הדודה.

טיפ קטן מאיתנו- שילחו כל חברה הביתה עם זר ורדים או פרחי בר קטן, קשור עם תיון.

 

והנה שני מתכונים קלאסיים שישמחו מאוד את אורחות מסיבת התה שלך:

 

מתכון למאפינס אוכמניות

הבנות יתעלפו עליהם. בעיקר אם תגישי אותם קצת אחרי שיצאו מהתנור, עם כפית קרם פרש בצד

מרכיבים:

2 כוסות קמח

1 כף אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

1 ביצה שלמה

2/3 כוס סוכר

1/2 כוס שמן קנולה

1 גביע יוגורט

1 כפית תמצית וניל

כף גרידת לימון

200 גר' אוכמניות טריות

 

מערבבים בקערה ביצה, סוכר, שמן, וניל, גרידת לימון ויוגורט. בקערה שניה מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים לתערובת היבשה את האוכמניות ומערבבים שוב. מאחדים בין שתי התערובות עד שנוצרת עיסה חלקה. מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת, אופים במשך כ- 25 דק' בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מצננים וטועמים.

 

מתכון לעוגת תבלינים

בשביל אפקט ה"וואו, מאיפה הריח המדהים הזה??" ברגע שפותחים את הדלת, וגם בשביל הטעם הנפלא

המרכיבים ל- 2 תבניות אינגליש קייק:

2/3 כוס שמן

1 כוס סוכר חום

4 ביצים

1/2 כוס חלב

2 כוסות קמח

2 שקיקי אבקת אפיה

כפית קינמון, 1/2 כפית אגוז מוסקט, קורט ג'ינג'ר, קורט הל, קורט פלפל אנגלי

מערבבים את השמן, הסוכר והבייצים, מוסיפים את החלב. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים. מאחדים בין 2 הקערות ומערבבים לעיסה חלקה. אופים ב- 180 מעלות כחצי שעה.

 

מתכונים נוספים למסיבת תה מחכים באתר שלנו… חפשו אותם!

מסיבת תה עם קנקנים, כוסות תה ועוגות