עוגת ארל גריי

העוגה הנפלאה הזו היא מאלו שרק הולכות ומשתבחות ככל שעוברים הימים- אם תצליחו להתאפק ולא לחסל אותה בתוך יום. עוגה לחה ועשירה שהיא הפינוק המושלם לצד כוס תה, קר או חם.

המרכיבים ל- 2 תבניות אינגליש קייק:

2 שקיקי תה ארל גריי (יש לחלוט בכוס מים רותחים ולהמתין עד לצינון)

2/3 כוס שמן

3 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפות קינמון

2 כוסות קמח

שקית אבקת אפיה

קורט מלח

כמה טיפות תמצית וניל

למלית: 1/2 כוס סוכר חום מעורבב עם 1/2 כפית קינמון

 

מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים פרט לסוכר. מערבבים בקערה נפרדת את כוס התה, הביצים, הסוכר, השמן  ותמצית הווניל.

מוסיפים את התערובת הרטובה אל קערת החומרים היבשים, ומערבבים בעדינות עד שהבלילה אחידה.

מחלקים 3/4 מהבלילה בין 2 תבניות אינגליש קייק משומנות היטב. מפזרים בכל תבנית 1/2 מכמות המלית ומחלקים את שארית הבלילה בין התבניות.

אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות.

 

עוגת שיש