טקס התה הפרטי שלכם

כל הטיפים להכנת כוס התה המושלמת, מאלו שמבינים

הקפידו על טריות העלים

טיב עלי התה מהווה גורם מכריע בקביעת איכות המשקה. אויביהם הגדולים של עלי  התה הם אור, חום, ריחות חזקים ולחות. על מנת להבטיח שמירה על טריות התה, מומלץ לרכוש כמויות קטנות שלהם לעתים תכופות ולאחסן בכלי אטום לאור, לריח ולחמצן.

הקפידו על איכות המים

חשוב להשתמש במים זורמים שלא הורתחו קודם. מומלץ להשתמש במים מסוננים  או במים מינרלים, נטולי טעמי לוואי ותוספת הכלור, שקיימים במי ברז.

דייקו את טמפרטורת המים

לחליטת עלי תה שחור יש להשתמש במים רותחים. בחליטת עלים עדינים יותר מומלץ להניח למים להצטנן מעט לטמפרטורה של כ- 90CC  ורק אז למזוג אותם לכלי החליטה.

עבור תה בתפזורת מדדו את כמות העלים לחליטה

קל למדוד את הכמות בכפית, אך מדויק יותר לעשות זאת באמצעות שקילה.  עלים מסוימים מגיעים בגדלים שונים וכפית מלאה בעלים קטנים עשויה להכיל כמות גדולה יותר מכפית מלאה בעלים גדולים. לצורך הכנת תה בקנקן יש להשתמש ב- 2 גרם או בכפית אחת של עלי תה לכל כוס ובכפית נוספת "עבור הקנקן". כך לדוגמה, בקנקן המכיל ארבע כוסות תה יש לשים חמש כפיות של עלי תה, או 100 גרם עלי תה בסה"כ.

הקפידו על משך החליטה

זמן החליטה משתנה בהתאם לסוג עלי התה, אך באופן כללי משך החליטה מתקצר  ככל שעלי התה קטנים יותר. יש להניח לעלים להיחלט בין שלוש לחמש דקות.

הוסיפו לכוס התה שלכם הפתעות קטנות וטעימות

התה החלוט נפלא כמות שהוא. יחד עם זאת, הוא הולך נפלא גם עם תוספות שונות. תוספת של מעט סוכר יכולה להדגיש את הטעם והארומה הטבעיים, וניתן להוסיף גם פלח תפוז או לימון, מקלות וניל או קינמון, עלים של צמחי תבלין, חלב או אלכוהול (טיפ שובב- מעט ברנדי יעשה נפלאות לכוס התה שלכם).

ידיים אוחזות כוס תה קטנה מסרותית