בבית התה מחכות לכם יותר מ- 80 תערובות יחודיות של תה מכל הסוגים והצבעים. אתם מוזמנים להכיר...

ישנם כיום 3 סוגים עיקריים של תה- ירוק, שחור ולבן, שלושתם מופקים מצמח עץ התה, הנקרא קמליה סינסיס Camellia Sinensis. קיימים כ- 200 זנים שונים של תה. ההבדלים בין הזנים נובעים מתנאי האקלים והקרקע בהם מגודלים השיחים. עלי עץ התה נקטפים בשיטה המסורתית בשעות הבוקר המאוחרות. מיד לאחר הקטיף מובאים העלים למפעל התה הסמוך, בו הם עוברים תהליכי עיבוד הכוללים תסיסה, יבוש, גלגול, קלייה וחיתוך. תהליך העיבוד ומשכו הם שיקבעו האם התה שיופק יהיה שחור, לבן או ירוק.

תה שחור

עלי התה השחור מקבלים את צבעם העז ואת טעמם העשיר בתהליך התסיסה והייבוש של העלים. תהליך התסיסה הוא טבעי, אורך כ 3- שעות ובמהלכו עלי התה משנים את צבעם מירוק, לחום אדמדם ועד לשחור. לאחר מכן העלים מיובשים באוויר חם או נקלים על מחבתות על מנת להוציא מהם את שארית הלחות. עלי תה שחור מכילים כ 3%- לחות בלבד.

ישנם סוגים רבים ומוכרים של תה שחור:

תה אסאם: גדל בחבל אסאם שבהודו, בעל טעם חזק, גוף מלא וצבע נחושת אדמדם. משמש מרכיב עיקרי בתערובות תה רבות.

תה ציילון: גדל בסרי לנקה (ציילון) וטעמו עדין. תה ציילון הוא הבסיס העיקרי לתערובות תה רבות ובעיקר לתערובות התה האנגלי.

תה דרג'ילינג: גדל בצפון הודו למרגלות ההימלאיה, טעמו טעם מוסקט עדין וצבעו בהיר. הוא נחשב לשמפניה של התה.

יש שאוהבים להוסיף לתה שחור תוספות שונות כגון פרחים, פירות ותבלינים שמעשירים את טעמו. טעמים וניחוחות נוספים מושגים באמצעות שיטות עיבוד מיוחדות.

בבית התה של ויסוצקי מחכים לכם סוגים שונים ומגוונים של תה שחור בטעמים מיוחדים, למשל:

ארל גריי כחול בתוספת תמצית טעם ברגמוט קלאסי ופרחי דרדר כחול.

מוחיטו שחור בתוספת נענע, לימון, תות יער, ליים, קינמון, פומלה, היביסקוס לבן, למון גראס ואניס.

לפסנג סו-שונג מעושן בשבבי עץ אורן סיני.

רימון ופטל בתוספת תרכיז רימון, תותים, גוג’י ברי, פקעות ורדים, היביסקוס ומרגנית.

 

תה ירוק

תה ירוק הוא מרכיב משמעותי בתרבותם ובתזונתם של עמי המזרח הרחוק. בעשור האחרון התוודע המערב לסודותיו וכיום הוא זוכה לפופולריות בכל העולם בזכות טעמו ותכונותיו הייחודיות.

עלי תה ירוק הינם בעלי צבע רענן ובהיר וריחם עדין. כך גם המשקה הנחלט מהם. זאת משום שאינם עוברים תהליכי התססה וחמצון, אלא מתרככים ונעשים גמישים באמצעות חימום בקיטור או על גבי מחבתות. ייבוש העלים נעשה תוך כדי גלגול ודחיסה למגוון צורות ומותיר בהם כמות מסוימת של לחות.

בבית התה של ויסוצקי מחכים לכם סוגים שונים ומגוונים של תה שחור בטעמים מיוחדים, למשל:

בנצ’ה: תה קלאסי בסגנון יפני, בעל עלים גדולים, ירוקים ושטוחים. צבע התה שנחלט מהם הינו צהוב בהיר וטעמו ארומטי ועדין.

צ’יינה גרין מונקי: תה איכותי, בעל עלים ירוקים כהים שעליהם פלומה לבנבנה-כסופה. צבע התה שנחלט מהם הינו צהבהב בגוון דבש וטעמו פרחוני ומרענן.

גן פאודר: בעל עלים ירוקים כהים, בתהליך העיבוד העלים מגולגלים לכדורים. צבע התה הנחלט מהם הינו חום צהבהב וטעמו מעושן ועדין.

גנמייצ’ה אורגני: תערובת מסורתית של תה ג’נקורו ואורז חום קלוי, בעלת צבע בהיר וטעם קלוי, מאוזן ועדין.

 

תה אולונג ותה לבן

תה אולונג הינו תה מסורתי ונחשב לאיכותי ויוקרתי, הוא מיוצר בסין ובטאיוון ומשמעות שמו היא דרקון שחור. לאחר הקטיף העלים עוברים תהליך חמצון חלקי ואז מיובשים, צבעם הוא חום-ירוק והתה המופק מהם כהה בעל טעם עשיר.

התה הלבן הינו המשובח והנדיר מבין כל סוגי התה. הוא גדל במרומי ההרים בדרום סין. שמו ניתן לו בזכות צבעם של העלים הצעירים, ניצני העלים, שנקטפים טרם פתיחתם כשעליהם פלומה לבנה, המעניקה להם את הצבע הלבנבן. לאחר הקטיף העלים מיובשים בעדינות רבה באוויר הפתוח. טעמו מתקתק, יחסית, עדין וקל, וצבעו בהיר.

בבית התה של ויסוצקי מחכים לכם סוגים שונים ומגוונים של תה אולונג ותה לבן בטעמים נפלאים, למשל:

אולונג חלב: תה אולונג, מגולגל בקפידה ממחוז פוג'יין בדרום מזרח סין בניחוח קרמי-חלבי.

מילקשייק מתוק חריף: תערובת מתובלת של תה ירוק עם תה אולונג, בעלת מתיקות רכה של שקדים המתמזגת עם טעם חזק של קינמון.

פאי-מוטן: סוג של תה לבן, בעל עלים גדולים, עדין ובהיר מאוד.

קרם סורבה: תערובת של תה לבן, תה ירוק ופירות, בעלת ניחוח וארומה של ורדים וענבים.

 

חליטות

תערובות להכנת משקאות חמים או קרים, המבוססות על פירות, צמחים, פרחים ותבלינים טבעיים. עולם עשיר ומפנק, במגוון עצום של צבעים, טעמים וניחוחות. חליטות אינן מכילות עלי תה ולכן אין בהן קפאין.

בבית התה של ויסוצקי מחכים לכם סוגים שונים ומגוונים של חליטות מיוחדות ומפנקות, למשל:

אמרטו: תערובת עוצמתית המכילה היביסקוס, פקעות ורדים, תפוח, ענבים, דומדמניות שחורות ופרחי תירס.

צ’אי אורגני: תערובת עדינה ומתקתקה של פירות טרופים ותבלינים אקזוטיים, המכילה קוקוס, קינמון, למון גראס, ג’ינג’ר, תפוח ותמציות לימון ומנגו.

הגן של סבתא: תערובת מתקתקה המכילה תפוח, סלק אדום, היביסקוס, צימוקים, אוכמניות, דומדמניות ופטל.

חליטת רוגע: תערובת פירות וצמחי תבלין, חריפה ומתקתקה, מאוזנת, הרמונית ומשרה שלווה. מכילה אגס, כוכב אניס, שומר, תפוח, פקעות ורדים, היביסקוס לבן, עלי תות ופקעות חמנייה.

סוגים של תבלינים