עוגת שזיפים אדומים

העוגה המושלמת לצד כוס תה, חמצמצה ומתוקה בו זמנית, רכה ונימוחה, עם טוויסט לימוני שהופך אותה למפתה במיוחד

מרכיבים:

8 שזיפים בינוניים חתוכים לרבעים

4 כפות ברנדי

כף סוכר חום

כוס שמן

כוס סוכר

3 ביצים

חצי כוס יוגורט

מיץ וקליפת לימון מגוררת מלימון אחד

כמה טיפות מתמצית וניל

2.5 כוסות קמח תופח

 

משרים משך כחצי שעה את השזיפים עם ברנדי וכף סוכר חום.

מערבבים שמן, סוכר ובייצים, וניל, יוגורט, מיץ לימון וגרידת לימון.

מערבבים את החומרים היבשים.

מאחדים ומערבבים לעיסה סמיכה.

שופכים את הבלילה לתבנית משומנת (ניתן לפזר סוכר חום בתחתית התבנית).

מסדרים את השזיפים על הבלילה. את מיץ הברנדי והסוכר שומרים לסוף.

אופים ב- 180 מעלות משך כ- 40 דק. בסיום האפייה שופכים את מיץ הברנדי והסוכר מעל העוגה ומשאירים בתנור הכבוי לחצי שעה נוספת, לספיגת המיץ.

מפזרים אבקת סוכר.

ההמלצה שלנו- להגיש פרוסת עוגה ליד כוס ויסוצקי רוייבוש וניל קינמון עם מעט חלב.

 

טראט פירות אדומים