שאלות ותשובות

מהו שמו המדעי של הצמח ממנו מפיקים תה?
מהו מקור התה? מתי הגיע תה לראשונה למערב?
מהו ההבדל בין תה ירוק לתה שחור?
האם "תה" אדום מכיל קפאין ?
האם יש קפאין בתה שחור/ירוק? מהי כמות הקפאין במשקאות שונים?
האם חומרי הגלם של מוצרי ויסוצקי טבעיים?
מהי חליטה?
מהו ההבדל בין תה / חליטות בתפזורת לבין תה בשקיקים?
כמה כוסות תה / חליטה ניתן להכין משקיק אחד?
כל שקיק תה של חברת ויסוצקי מורכב משקיק כפול. האם צריך להפריד אותם זה מזה
ולהכין שתי כוסות תה מכל שקיק?

כמה כוסות תה מותר לאדם שסובל מלחץ דם גבוה ו/או בעיות בריאותיות אחרות לשתות?
מהם אזורי גידול התה העיקריים בעולם?
מהו האופן המומלץ לאחסון נכון של עלי תה?
האומנם לתה ירוק סגולות בריאות כפי שמייחסים לו?
איזו מדינה מחזיקה בשיא צריכת תה לנפש?
מיהן יצרניות התה הגדולות בעולם כיום?
מהו תהליך ייצור CTC?

מהו שמו המדעי של הצמח ממנו מפיקים תה?

צמח התה נקרא Camellia Sinensis (קמליה סיננזיס).

מהו מקור התה? מתי הגיע תה לראשונה למערב?

ככל הידוע, מקור התה בסין, שם התגלה צמח התה לפני כ- 5000 שנה. מסין, נדד התה לרחבי אסיה ורק במאה ה- 17, עם פיתוחם של נתיבי סחר בין מזרח למערב, הגיע התה לראשונה לאירופה, ע"י ספנים פורטוגזיים.

מהו ההבדל בין תה ירוק לתה שחור?

מצמח התה, Camellia Sinensis, מפיקים שני מוצרים עיקריים:
תה ירוק - עלי תה צעירים, העוברים תהליך של ייבוש וגלגול. תה שחור - עלי תה צעירים, העוברים בנוסף גם תהליך של התססה קצרה בלחות גבוהה וייבוש, לשם פיתוח הטעמים האופייניים לתה השחור, מכאן עולה כי מקורם של התה השחור ושל התה הירוק הוא מאותו צמח, והם נבדלים זה מזה בתהליכי העיבוד שלהם.

האם "תה" אדום מכיל קפאין ?

"תה" אדום – חליטה מצמח הרויבוש, מופק מצמח הרויבוש הגדל בדרום אפריקה ומעובד באותה שיטה בה מעובד צמח התה, לכן נקרא "תה" אדום. למעשה אינו תה אלא חליטה ולכן אינו מכיל קפאין.

האם יש קפאין בתה שחור/ירוק? מהי כמות הקפאין במשקאות שונים?

קפאין הוא חומר טבעי המצוי במספר לא מבוטל של צמחים, כמו גם בצמח התה, Camellia Sinensis. הקפאין הוא חומר מעורר וממריץ, המשפיע על מערכת העצבים המרכזית. אדם בריא יכול לצרוך בין 300-350 מ"ג קפאין ביום ללא כל חשש.

פירוט כמות הקפאין המצויה בכוס שתייה (במ"ג):
קפה אספרסו 50-150
קפה פילטר 60-80
קפה נמס 40-70
תה שחור 40-60
תה או-לונג 30-50
תה ירוק 15-20
תה אדום 0
חליטות צמחים ופירות 0

כמות הקפאין בתה שחור מאפשרת לשתות כ- 6 כוסות תה ליום ללא כל חשש. תה ירוק לעומת זאת, מכיל רק 15-20 מ"ג קפאין לכוס. ולכן ניתן לשתות כ- 15 כוסות של תה ירוק מדי יום.

האם חומרי הגלם של מוצרי ויסוצקי טבעיים?

חברת תה ויסוצקי מקפידה בשמירה על הטבעיות של מוצריה, ולכן, כל חומרי הגלם הנמצאים בשימוש בחברת ויסוצקי מקורם טבעי בלבד.

מהי חליטה?

בחברת תה ויסוצקי מייצרים חליטות במגוון טעמים. ייחודן של חליטות אלה, הוא בתכולתן. חליטות צמחים ופירות, כשמן כן הן, מכילות תערובת של צמחים ופירות טריים שעברו ייבוש, תוך שמירה על תכונותיהם האורגנולפטיות (תכונות של טעם וריח) ועל יתרונותיהם הבריאותיים, ובתוספת חומרי טעם טבעיים. חליטות אלה אינן מכילות כלל תה ולכן הן נטולות קפאין.

מהו ההבדל בין תה / חליטות בתפזורת לבין תה בשקיקים?

בעולם המודרני קיימת העדפה ברורה לצריכת תה וחליטות צמחים בשקיות. העדפה זו נובעת מן הנוחות והקלות שבנשיאת שקיק התה ומקיצור זמן ההכנה של כוס תה / חליטה. חברת תה ויסוצקי התאימה עצמה למגמה העולמית ומפתחת סוגים רבים של תה וחליטות בשקיקים. המעבר למוצר המשווק בשקיקים הוא בעיקרו טכנולוגי, המאפשר הכנסה של חומר גלם לתוך השקיק מבלי לפגוע באיכות המוצר בהשוואה לתה / חליטות התפזורת. לכן, אין הבדל בין תה /חליטות בשקיקים לעומת התפזורת, לבד מגודל העלים.

כמה כוסות תה / חליטה ניתן להכין משקיק אחד?

כל סוגי התה והחליטות השונים הותאמו לכוס תה של 200cc. על מנת לקבל את הטעם האיכותי ביותר יש להשתמש בשקיק תה/ חליטה אחד לכוס אחת.

כל שקיק תה של חברת ויסוצקי מורכב משקיק כפול. האם צריך להפריד אותם זה מזה ולהכין שתי כוסות תה מכל שקיק?

בפירוש לא. חברת ויסוצקי משקיעה מחשבה ומאמצים רבים על מנת להציג לצרכנים תה איכותי ונוח לחליטה. בשל כך פותחו שקיקים כפולים, שמטרתם להגדיל את שטח הפנים של השקיק, וכך לאפשר חליטה מהירה יותר ומעבר טוב יותר של חומרי הטעם הטבעיים לכוס המשקה.

כמה כוסות תה מותר לאדם שסובל מלחץ דם גבוה ו/או בעיות בריאותיות אחרות לשתות?

יש לפנות לרופא עם הערכים המפורטים על גבי האריזה. רק הוא מוסמך לתת תשובה בנושא.

מהם אזורי גידול התה העיקריים בעולם?

תה גדל כיום בכ- 30 מקומות שונים בעולם, אולם אזורי הגידול המובילים של התה מצויים בסין, הודו וקניה. שלושת המדינות הללו מספקות יחדיו כ- 75% מכלל התה הקיים בעולם. אזורי גידול תה עיקריים נוספים הם: סרי לנקה, יפן, אינדונזיה, ארגנטינה, אוגנדה, טורקיה ורוסיה.

מהו האופן המומלץ לאחסון נכון של עלי תה?

התה ידוע ברגישותו הרבה לריחות זרים, אור, חום, ולחות. לשמירה מרבית על טריות עלי התה כדאי לרכוש מהם כמויות קטנות לעתים תכופות, ולאחסן אותם בטמפ' החדר, בכלי האטום לריחות, לאור ולחמצן.

האומנם לתה ירוק סגולות בריאות כפי שמייחסים לו?

בהחלט. תה ירוק מכיל ויטמינים ומינרלים בריכוז גבוה. בתה ירוק מצוי ויטמין C בכמות דומה לזו הקיימת בלימון אחד. כמו כן מכילים עלי התה ויטמינים מקבוצה B, ברזל, אשלגן, פלואוריד, חומצה פולית ועוד. בשנים האחרונות מתחזקות העדויות המצביעות על הסגולות הבריאותיות הרבות של התה הירוק . שתיית תה ירוק נמצאה כמסייעת להורדת לחץ דם גבוה וכמקטינה את הסיכוי לחלות במגוון מחלות, כגון: טרשת העורקים, מחלות לב, שבץ וסוגים שונים של סרטן.

איזו מדינה מחזיקה בשיא צריכת תה לנפש?

אירלנד ומייד לאחריה – בריטניה, עם צריכה ממוצעת של 3.5 – 4 כוסות בממוצע ליום לאדם.

מיהן יצרניות התה הגדולות בעולם כיום?

סין מובילה את התחרות עם ייצור של קרוב למיליון טון תה בשנה. אחריה מגיעה הודו, המייצרת כ- 900,000 טון תה בממוצע בשנה.

מהו תהליך ייצור CTC?

תהליכי הייצור המסורתיים של התה כמעט שלא עברו שינויים משמעותיים לאורך אלפי שנים. עם זאת, במאה ה-20 התפתחו טכנולוגיות חדשות במפעלי עיבוד רבים והעיקרית ביניהן היא טכניקת CTC.
טכניקת (Crush Tear and Curl) CTC פירושה: מעיכה, קריעה, גלגול. היא פותחה כדי לחקות את תהליך הייצור המסורתי של התה תוך שימוש מינימלי בכוח אדם. על פי הטכניקה הזו עלי התה מועברים דרך מכונה שמועכת וקורעת אותם לחלקים קטנים, תהליך המשחרר את אנזימי החמצון ומאפשר להם להתחיל בפעולתם. תוך כדי תהליך החמצון המהיר העלים עוברים דרך דיסקיות המדמות פעולת גלגול תוך כדי סיבוב מהיר. לאחר מכן העלים מועברים לייבוש ולאריזה. ככל שחלקיקי התה שנוצרו קטנים יותר כך שטח הפנים שלהם גדול יותר והם מאפשרים חליטה מהירה וחזקה, מוצר אידאלי לאריזה בשקיקי תה.