תה ובריאות

תה וקפאין

קפאין הוא חומר טבעי הקיים במספר רב של צמחים וצריכתו מועילה לפעילויות של חילוף חומרים, הרזיה ותחושת נמרצות. כמות הקפאין הממוצה מעלי תה בזמן חליטתם מושפעת בעיקר מסוג התה (תה שחור מכיל יותר קפאין מתה ירוק), משך החליטה וטמפרטורת המים (ככל שהטמפ' גבוהה - יותר קפאין ממוצה מן העלים). אדם בריא יכול לצרוך עד כ- 350 מ"ל קפאין ביום ללא חשש.

הטבלה הבאה מציגה את תכולת הקפאין במשקאות שונים, ב- 200 מ"ל של משקה.

קפה אספרסו 50-150
קפה פילטר 60-80
קפה נמס 40-70
תה שחור 40-60
תה או-לונג 30-50
תה ירוק 15-20
תה אדום 0
חליטות צמחים ופירות 0