חגיגת תה

תה ים תיכוני

המצרכים- להכנת 5 כוסות תה:
  • 5 כפיות עלי תה שחור (או שקיקי תה)
  • 1 כף צימוקים קצוצים
  • 1 כף שקדים קלופים (ללא הקליפה הדקה) וקצוצים דק
  • 4 כפות ערק או ברנדי
  • דבש לפי הטעם
אופן ההכנה:
  • ממלאים תיון (קנקן חליטת תה) בעלי התה.
  • חולטים את התה ב- 2 כוסות מים רותחים למשך 5 דקות.
  • מכניסים לסיר את הצימוקים, השקדים, הדבש והערק / הברנדי,
    יוצקים לסיר את יתרת המים הרותחים ומבשלים על אש קטנה מאד, רק כדי חימום.
  • יוצקים את תמצית התה לתוך הסיר, ומחממים דקה - שתיים נוספות.
  • מוזגים לכוסות זכוכית. לגיוון, אפשר לקשט בגרגרי אניס.